Proizvod koji smo počeli prvi da proizvodimo tehnologijom spiralnog motanja su plastične kace. Osečina je voćarski kraj i svako seosko domaćinstvo imalo je drvene kace i bačve u kojima se se vršila fermentacija voća. Zato su kod nas i poznate kao kace za kominu, kace za čuvanje kljuka. Koriste se i kao kace za vodu, bilo da je u pitanju pijaća voda ili tehnička voda. Najčešće kace se koriste za šljive, dženarike i grožđe. Prvobitna namena plastičnih kaca bila je da zameni stare drvene kace koje su se praviline na tradicionalan način i koje su zahtevale održavanje. Obično su se držale u podrumima, svake godine su morale da se zatežu, zahtevale su pažnju i održavanje.

Plasticna kaca je otvoreni vertikalni plastični rezervoar, a po potrebu radimo i poklopac za istu

sunce-mraz
Ekstremne temperature

Ne mogu im ništa ni Sunčeva svetlost ini mraz. od -30 do +60 stepeni

slavine
Slavine

Ugradnja slavina i drugih standardnih i nestandardnih priključaka po željma kupaca

lagane
Lagane

Lagane, ali čvrste, žilave i dugotrajne, radni vek preko 50 godina - NEUNIŠTIVE

dimenzije
Veličina i zapremina

Proizvodimo u veličinama i zapreminama po potrebi sa poklopcem ili bez

Zbog svoje univerzalnosti kace su našle primenu u svim sferama od poljoprivrede i domaćinstava do hemijske industrije. Zbog svojih osobina od kojih posebno izdvajamo da ne primaju mirise i ukuse medijuma koji se skladište u njima. Otporne su na UV zračenje i mraz od 60 stepeni u plusu do 30 stepeni u minusu.

navodnjavanje
Kace za navodnjavanje

Često možete videti plastičnu kacu koja služi kao rezervoar za navodnjavanje

zrnaste-praskaste
Zrna - prašak

Skladištenje zrnastih i praškastih materija, stočna hrana, poljoprivredni proizvodi

ispravna-za-ljude-zivotinje
Pijaća voda

potpuno ispravna i sigurna voda za piće ljudi i životinja, atestirano i potvrđeno

hemikalije
Otporne na hemikalije

Plasticne kace koriste se u industriji jer su otporne na hemikalije

Prednosti i osobine plastičnih kaca

  • lagane – mala masa, lako se premeštaju
  • dug vek – minimalno 50 godina, ali sigurno više
  • hemiski uticaj – otporne
  • ni Sunce ni kiša ne mogu im ništa
  • čiste se samo prtanjem sa vodom

Zbog svih osobina i materijala od kog su napravljene polietilena kace se koriste tokom cele godine i skoro su u potpunosti zamenili kace od drveta. Koriste se za fermentaciju površa, kao kace za kiseli kupus. U medjuvremenu u njima možete držati zrnaste i praškaste materijale. U industriji su našle primenu jer su otporne na hemijske uticaje.

Naše plastične kace se isključivo postavljaju na ravnu površinu!

Kace sa vodenim dihtungom

Proizvodimo i kace sa vodenim dihtungom sa dodatnim prstenom na vrhu u koji se sipa voda. Poklopac napravljen tačno po meri se postavlja na kacu tako da potone u vodu i deluje kao dihtung. Ovo je važno zbog fermentacije, jer je kaca hermetički zatvorena i miris ne može da se ćiri vanj same kace sa dihtungom. Najviše se koriste kao kace za vino, a insekti ne mogu da dopru u burić i pokvare njegov sadržaj.

Ističemo da Podgorina Plast plastične kace traju najmanje preko 50 godina bez dodatnog održavanja. Radimo ih po vašoj želji sa poklopcem i bez poklopca. Mogu se postaviti po vašoj želji slavine, ručke za nošenje, nivomeri… Posedujemo sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti da su kace pored fermentacije voća, bezbedne i za skladištenje vode za piće