Cisterne za skladištenje podzemne vode se u velikoj meri koriste za skladištenje sveže vode za piće, skladištenje vode za navodnjavanje, sisteme za suzbijanje požara, sisteme za sakupljanje kišnice i mnoge druge aplikacije za otpadne vode koje zahtevaju podzemne rezervoare za skladištenje vode.
Sakupljanje vode u podzemne cisterni za kišnicu je poraslo u poslednjih nekoliko godina i rebrasti rezervoari za vodu cisterne su se pokazali kao uspešna komponenta za podzemne rezervoare za vodu.
Podzemne rebraste cisterne za skladištenje vode rotaciono oblikuju vodeći proizvođači plastičnih rezervoara i kaca iz Osečina a jedna od najstarijih je Podgorina Plast. Mi koristimo isključivo orginalnu polietilensku sirovinu koja je u skladu sa propisom i potpuno bezbedna za ljude i životinje.

podzeni-horizontalni-rezervoar
Podzemni rezervoari

Cisterne se najčešće ukopavaju u zemlju, ali mogu biti i nadzemni

sistem-za-sakupljanje-kisnice
Rezervoari za kišnicu

Naši rezervoari su pogodni za sakupljanje kišnice za kuće, vikendice ...

voda-za-pice-cesma
Pijaća voda

Pogodni za kuće i vikendice za snabdevanje pijaćom vodom

tretma-otpadnih-voda
Otpadne vode

Plastični rezervoari koriste se za tretman otpadnih voda - septicke jame

Prednosti cisterni horizontalnih rezervoara za vodu

Lagani i laki za transport i ugradnju.
Idealno za kampove, odmarališta, kuće za odmor i gradilišta za upotrebu kao podzemni rezervoari bilo za kišnicu. Naravno mogu da se koriste za pijaću vodu ili tehničku vodu jer rezervoari su atestirani i potpuno bezbedni za upotrebu koživotinja i ljudi.
Cena plastičnih podzemnih rezervoara za vodu je uporedivo jeftina u odnosu na betonske.
* Rezervoari za cisterne su proizvedeni od orginalne sirovine (NE PROIZVODE SE OD REGENERATA) i odobreni su i testiranii

navodnjavanje
Navodnjavanje

Naši rezervoari su pogodni za navodnjavanje, bilo kao statični ili mobilni rezervoari

prenos-i-prevoz-vode
Rezervoari za prikolice

Velika prednost, rezervoari se mogu montirati na prikolice kamiona, traktora...

ispravna-za-ljude-zivotinje
Pijaća voda

potpuno ispravna i sigurna voda za piće ljudi i životinja, atestirano i potvrđeno

hemikalije
Rezervoari za hemikalije

Cisterne su otporne na agresivne hemijske supstance

Rezervoari za vodu nadzemni, podzemni i prenosivi

Rezervoari za vodu su bili široko dostupni različitim industrijama zbog svoje svestranosti i pogodnosti. Ovi specijalni rezervoari mogu efikasno skladištiti velike količine vode ili tečnosti i prenositi ih do lokacija gde su potrebne. Neke dobre primene rezervoara za vodu uključuju suzbijanje prašine, građevinske radove, punjenje rezervoara ili bazena, zalivanje pejzaža i sabijanje, i isporuku vode.

Stabilnost pri prevozu tečnosti u cisternama

Poznato je da rezervoari za vodu cilindričnog oblika bolje transportuju tečnost od drugih zbog njihove superiorne stabilnosti. Oblik ovih rezervoara za vodu omogućava im da poseduju niski centar gravitacije, što čini da jedinica za skladištenje tečnosti ovih rezervoara bude mnogo bliža zemlji. Sam ovaj specifičan kvalitet omogućava ovim rezervoarima za vodu da budu mnogo stabilniji i uravnoteženiji tokom transporta tečnosti. Nasuprot tome, rezervoari za vodu pravougaonog i kvadratnog oblika imaju viši centar gravitacije što može uticati na transport tečnosti.

Rezervoari za prikolice i karete

Kad god rezervoari za vodu ubrzaju ili umanjuju ubrzanje, tečnost unutar njih pljušti okolo zbog zakona inercije. Akcija pljuskanja, koja je takođe poznata kao talas, obično se dešava tokom transporta. Da bi se smanjio efekat prenapona, rezervoari za vodu su uglavnom izgrađeni sa pregradama unutar njih. Štaviše, vozači bi normalno usporavali ili ubrzavali rezervoare glatko kako bi minimizirali prenapon. Od svih oblika rezervoara za vodu, rezervoari za vodu cilindričnog oblika su poznati kao najbolji oblik za suzbijanje efekta prenapona.

Glavna svrha rezervoara za vodu je da obezbede tečnost na mestima gde su potrebni. A da bi bili efikasni, rezervoari bi trebalo da budu u stanju da lako izvlače tečnost iz svojih jedinica. Cilindrični rezervoari za vodu mogu pogodno da obezbede tečnost za određene aplikacije jer omogućavaju da tečnost spusti do dna bez ikakvih ograničenja. Rezervoari pravougaonog ili kvadratnog oblika, s druge strane, ne dozvoljavaju takvo kretanje tečnosti i čak mogu ostaviti određenu količinu tečnosti na svojim jedinicama.