Plastični pontoni Podgorina Plast napravljen od visokokvalitetne polietilenske plastike HDPE (polietilen visoke gustine) ili PE-HD i jedna je od najsvestranijih i najčešćih plastika. Ovaj materijal karakteriše činjenica da je posebno gust, nelomljiv i izdržljiv. HDPE je otporan na koroziju i hemijske napade. Ta svojstva, zajedno sa relativno malom težinom, omogućila mu je da se koristi kao pontoni za različite namene a najčešće

Upotreba plastičnih pontona

  • pontoni za marine i dokove
  • pontoni za splavove
  • pontoni za trimarane i katamarane
  • burad i burići za splavove i kuće na vodi
  • kaveze za ribnjake

Proizvodimo plastične pontone u prečnicima i dužinama po potrebi kupaca. Za pontonske čamce, to jeste pontone za trimarane i katamarane posebno oblikujemo vrhove za kretanje kroz vodu.

Laka i sigurna montaža plastičnih pontona

Kompleti za palubu se vrlo lako montiraju na pontone Podgorina Plast jer već postoje prethodno izbušene rupe. Rebrasta HDPE cev punjena polistirenom se koristi kao plovci u različitim primenama. 

 

sunce-mraz
Lagani i dugotrajni

Čvsrti, lagani, otporni na Sunce i mraz - jedna reč NEUNIŠTIVI

laka-montaza
Brza montaža

Brzo i lako se montiraju sa već pripremljenim delovima za šrafljenje

slano-slatko
Slano i slatko

Mogu i u more i reke i jezera, otporni na sve okoline i sredine

dimenzije
Veličina po želji

Dužina i prečnik po potrebi kupaca, sa više komora radi bezbednosti

Uobičajena upotreba ovih plovaka je kao pontoni za pristaništa za plutajuće čamce. Razno dno pristaništa i materijali se lako pričvršćuju na HDPE pontone bilo koje dužine plutajući dok odgovarajućeg oblika. Plastični pontoni za privez čamaca u marinama, lukama i dokovima, na rekama i jezerima. Mogu se koristiti iu morima jer ih slana voda ne može oštetiti. Koriste se na moru za lakši ulazak i izlazak iz vode ili kao platforme i ostrva u moru ili jezeru. Mogučnost povezivanja omogućava da služe kao terase na obali za restorane, kafiće ili noćne klubove.

Mogu se koristiti za ribnjake u mirnoj i tekućoj vodi jer drže metalne kaveze za uzgoj na površini vode.

Takođe osim pontonskih cevi proizvodimo i burad ili buriće kao zamenu za metalnu brurad. 

splav
Pontoni za splavove

Pontoni i burići od plastike za splavove. Dugotrajni i neuništivi

pontonski-camci
Pontonski ćamci

Pontoni za trimarane i katamarane i plovila na vodi. Dužina po potrebi

pristanista
Marine i dokovi

Pogodni za pravljenje pristaništa, marina, dokova za plovila

kuca-na-vodi
Kuće na vodi

Uz pomoć naših pontona i burića napravite temelje za kuće i objekte na vodi

Plastični pontoni izdržljivi i ekološki prihvatljivi

Zato što pontoni garantuju neviđenu strukturnu čvrstoću zahvaljujući specijalnom načinu izrade, a polietilen koji se koristi je UV zaštićen i otporan na mraz. Takođe, pontone je lako popraviti i proizvod se u potpunosti može reciklirati. Od ovoga imate koristi i vi i okolina. Za izgradnju osnove možete koristiti bilo koji materijal, drvo, pvc, metal. deking itd. Ovo ne samo da izgleda dobro, već i obezbeđuje dugovečnost vašeg kompleta splava za bilo koju vrstu namene.

Pontonski čamci su veoma popularna plovila za rekreaciju koja se uglavnom koriste na mirnim unutrašnjim vodama. Njihov jedinstveni trup sa ravnim dnom nudi puno prostora na palubi, a čvrste pontone cevi ih drže na površini. Ali da li ste se ikada zapitali šta je u pontonskoj cevi?

Iako postoje cevi punjene penom, većina pontonskih cevi je šuplja. Neki pontoni su ispunjeni vazduhom kako bi se ojačali unutrašnji zidovi cevi. Za veće i duže pontone, naše pontonske cevi imaju komore i iznutra su podeljene na sekcije. Sve je to kako bi njihova upotreba bila bezbednija i efikasnija.