Zatvoreni vertikalni rezervoari su veoma popularni jer su veoma raznovrsni rezervoari pogodni za višestruku upotrebu i najekonomičniji su od svih modela. Namenjeni najviše za stacionarno skladištenje, nisu pogodni za transport tečnosti, ali mogu se koristiti za prevoz na manjim relacijama i sporijim vozilima traktorima. Ako Vam trebaju rezervoari za karete pogledajte ovde.

Vertikalni plastični rezervoari su napravljeni od polietilena (HDPE) anti-UV tretiranog za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu. Ispunjavaju standarde i imajau sertifikat da se koriste za skladištenje vode za piće.

U svakom trenutku, rezervoari moraju biti postavljeni na ravnu površinu koja je što glatkija kako bi se izbegle tačke pritiska koje bi mogle oštetiti bazu. U zavisnosti od modela, zidovi su beli, plavi ali najčešće su crne boje. Mogu se postaviti nivokazi i razni priključci. Na modelima koji imaju kupolasti krov i velikih zapremina, poklopac je pomeren blizu zida radi lakšeg pristupa.

navodnjavanje
Navodnjavanje

Vertikalni rezervoari su pogodni za navodnjavanje podizanjem na visinu kako bi voda imala pad

voda-za-pice-cesma
Pijaća voda

Postavljaju na tavane ili druge prostorije u kućama i služe kao rezervoari za vodu

Waterproof Resistant, Hydrophobic Surface. Flat Vector Icon illustration. Simple black symbol on white background. Waterproof, Hydrophobic Surface sign design template for web and mobile UI element
Ravna podloga

Vertikalni plasticni rezervoari se postavljaju samo na ravnu podlogu

dimenzije
Dimenzije

zapremina i dimenzije vertikalnih plastičnih rezervoara se prilagodjavaju

Vertikalni plastični rezervoari imaju višestruku upotrebu: sakupljanje ili skladištenje vode za piće, sirupe i prehrambenu industriju ili kišnice, skladištenje hemikalija, upravljanje tečnostima, poljoprivredno navodnjavanje, ali se takođe mogu koristiti za bilo koju drugu hranu, industrijsku ili komercijalnu primenu.

Polietilenski rezervoari su popularni iz nekoliko razloga:

  • prodaju ih mnogi dobavljači i trgovci na malo;
  • koštaju manje od rezervoara napravljenih od drugih materijala;
  • kompatibilni su sa mnogim tečnim proizvodima koje koriste farmeri, komercijalni operateri i kompanije za prskanje;
  • relativno su lagani i lako se kreću;
  • otporni su na koroziju (tj. ne rđaju);
  • prilično su otporni na udarce.

* Sve dimenzije, specifikacije i kapaciteti su približni i mogu se neznatno razlikovati. 

Podgorina Plast proizvodi spiralne rezervoare vrhunskog kvaliteta koristeći visokokvalitetni polietilen. Spiralni rezervoari koje proizvodimo su veoma izdržljivi, male težine zahtevaju manje održavanja, nisu korozivni i pogodni su za upotrebu u biološki opasnom okruženju. Vertikalni plastični rezervoari koje proizvodimo su dizajnirani i razvijeni korišćenjem polietilena vrhunskog kvaliteta. Naši plastični rezervoari nalaze primenu u različitim industrijama za procese ili skladištenje visoko korozivnih hemikalija. Proizvedeni od visokokvalitetnih sirovina, ovi rezervoari su cenjeni zbog svoje robusne konstrukcije, tačnih dimenzija i dugog veka trajanja. U skladu sa postavljenim industrijskim standardima, ovi spiralni rezervoari su dostupni u različitim oblicima i kapacitetima kako bi zadovoljili različite potrebe klijenata. 

Osim vertikalnih rezervoara dostupni u različitim oblicima kao što su elipsasti,  horizontalni i pravougaoni, ovi spiralni rezervoari se takođe mogu prilagoditi prema zahtevu klijenta. Sa našim visoko kvalifikovanim i tehnički timom, zajedno sa najsavremenijom infrastrukturom, sofisticiranom proizvodnjom i nabavkom kvalitetnih sirovina, možemo proizvoditi spiralne rezervoare prema međunarodnim normama po pristupačnim cenama.